Monday



Börjar en ny jobbvecka med att vara ledig. Vad tungt livet är ibland.

I lördags så jobbade jag som sagt. Det spöregnade ute och jag hade två ungar hemma och en var riktigt uttråkad. Jag gjorde i alla fall något som jag kan få komma att ångra... Jag lärde tjejen att spela The sims 3, haha. Det är ett jäkligt bra sätt att döda timmar på men oooh som tjejerna har tjatat på mig att få spela i helgen. Och inte är jag den som säger nej så det har vi minsann gjort. Avslutade även lördagskvällen med godnattsagor så gissa om jag är populär nu?

Så förutom att spela sims igår så såg jag till att ta mig utanför dörren för att åka och fira Valborg med Svenskarna i Cincinnati tillsammans med Madde. Vi grillade korv, gick tipsrunda (kom, tack vare Madde, på delad förstaplats men föll på utslagningsfrågan...). Vi hade trevligt och avslutade sedan söndagen och helgen med bio. Så det blev en bra helg trots jobb. Nu ska jag få i mig något att äta, se till att träna skiten ur mig och sedan dra iväg på fotokursen. Hörs!

Friday night



Idag har det glammiga au pair-livet bestått av jobb hela kvällen. Det kändes väl sådär när alla andra är ute på roligheter men eftersom jag inte jobbar fredagkvällar så ofta så gjorde vi något roligt av det och jag skämde bort barnen lite extra. De fick ha playdates, jag bakade brownies och tog dem sedan till UDF där vi köpte glass till browniesarna och tuggummi. Jag har sen lekt med tjejerna hela kvällen och läste sagor för dem tills de somnade. Känner att jag varit en bra au pair idag. Imorgon hade jag dock önskat att jag inte jobbat.. nöjesfältet Kings Island öppnar så flera av tjejerna ska dit. Själv så ska jag skjutsa till födelsedagspartyn och måla naglarna med lilltjejen. Men jaja, tröstar mig med att det ska regna och åska så det är ändå bättre att åka någon annan gång. Men nu är det läggdags för mig så jag orkar upp och träna innan jag börjar jobba igen. Pussgodnatt.

Det går inte att gå därifrån tomhänt








Ååh, vad jag saknar min älskade Nova! Visst så fyller de galna hundarna i det här huset lite av tomrummet i hjärtat men det finns ingen som henne ♥

Klar för dagen



Jahaaa, då var min eftermiddag+kväll avklarad. Onsdagar är veckans lacrossedag då tre av ungarna har varsin lacrosseträning på tre olika ställen, tre olika tider. 4.45, 5.00, 5.15 (lägg märke till att jag använder amerikansk digitaltid, kommer inte veta vad "militärtid" är när jag kommer hem..). Så det blev till att packa in yngsta tjejen i bilen för att flänga runt mellan all skjutsning.

Jag måste sen också bara berätta hur roliga dom här ungarna är. Yngsta killen hade typ "uppvisningsmatcher" idag under periodspauserna på high school-matchen (därav bilden) så det blev att vi tittade lite och E (yngsta tjejen) skulle få köpa något i kiosken. Så där står vi och hon kan välja mellan godis, popcorn, läsk... ja, you name it. Men vet ni vad hon väljer? Jo, tuggummi. Inte nog med det, hon är så nöjd som det bara går att bli, haha. Deras mamma hatar nämligen tuggummi vilket gör att de nästan aldrig får äta det. Att få godis här är ingen stor grej för det får de typ varje dag i skolan (ja, det är sant) men tuggummi är värsta grejjen! Så jag måste säga att det var lätt värt 25 cent för att bli hennes favorit idag!


Time for a run


Livet som Au Pair




Efter att ha fått allt detta upprepat för mig så himlans många gånger så är det så självklart för mig men nu ska jag även låta er som undrar få veta lite mer om Au Pair-livet.

VAD KRÄVS FÖR ATT BLI AU PAIR?
Du ska vara mellan 18 och 26 år och under de tre senaste åren ha minst 200 timmars barnerfarenhet. Ju fler timmar du har, desto bättre är det. Du ska kunna prata och förstå engelska, ha gymnasieexamen, ha körkort, vara ostraffad och vara vid god hälsa.

HUR MYCKET FÅR MAN I LÖN?
Som Au Pair så får du 195.75 dollar (ca 1 293kr) i veckan. Eftersom familjen står för boende och mat så är detta fickpengar. Min familj är väldigt generösa och betalar även för min telefon och bensin till bilen plus att jag får extrapengar för att gå ut med hundarna. Jag kan tänka mig att det finns en hel del värdfamiljer som skriver ut vartenda cent på checken, studerar kvitton noga och räknar mil till bilen så jag känner mig lyckligt lottad.

HUR MYCKET JOBBAR MAN?
Du får jobba max 45 timmar per vecka och max 10 timmar per dag. Varje vecka så ska du även få 1,5 dagars ledighet samt att du varje månad har rätt till en "långhelg" ledigt. Alltså lördag+söndag. Den här biten var väldigt avgörande när jag valde min familj (vill ni läsa mer om min matchningsprocess och vilka familjer jag valde mellan, klicka här). En vanlig vecka jobbar jag 2 timmar på morgonen och 2,5 timmar på eftermiddagen, alltså 4,5 timmar per dag och 22,5 timmar per vecka. Jag är även ledig i princip varje helg vilket är skönt då de flesta andra Au Pairer är lediga då och man kan hitta på saker.  

VAD GÖR MAN?
Du har ansvar för barnen och deras säkerhet. Här ingår allt från att leka, skjutsa till aktiviteter till att laga mat. Även hushållsuppgifter relaterade till barnen ingår i arbetsuppgifterna, t.ex. städa upp efter lek och måltider, städa deras rum och tvätta deras tvätt. Det jag gör är att på morgonen se till att de kommer upp i tid, klär på sig, äter frukost, borstar tänderna och borstar håret. Jag förbereder deras "lunch boxes" och antingen går, cyklar eller tar dem med bilen till skolan. När skolan är slut så hämtar jag dem, förbereder snacks (eller ser till att de inte äter för mycket kakor...), ser till att de gör sina läxor, skjutsar och hämtar till playdates och skjutsar till träningar som deras mamma sen hämtar dem från. Då min familj har en hushållerska så behöver inte jag städa barnens rum men bör hjälpa till med tvätten ibland.

HUR MYCKET SEMESTER FÅR MAN?
Som Au Pair har du rätt till två veckors betald semester. Inom Au Pair in America som jag åker med så väljer familjen en av veckorna och den andra ska du också få ha önskemål om. Det här var också en av anledningarna till att jag valde min familj då jag kommer få många veckor ledigt tack vara att min värdmamma har många semesterveckor.  

Fullföljer du ditt år så får du även en månads extra visum vilket ger dig möjlighet att resa en månad efter att ditt år är slut. 

MÅSTE MAN STUDERA?
Ja, du ska studera 6 credit hours vilket motsvarar 72 timmar. Du har även rätt att få 500 dollar i studiebidrag av din värdfamilj. Räkna dock inte med att dessa pengar kommer räcka om du vill studera något speciellt. Min fotografikurs på 21 timmar kostar t.ex. 150 dollar.

HUR MYCKET KOSTAR DET?
Jag åker med Skandinaviska Institutet, som heter Au Pair in America internationellt. Det är den billigaste organisationen för Au Pairena och den dyraste för familjerna. Dessa är kosnaderna som står på deras hemsida och alltså det jag har betalat:

Programavgift 0 kr
Subventionerad flygavgift* (€350) 3150 kr
Subventionerad försäkring* (€190 ) 1710 kr


Övriga kostnader

Avbeställningsskydd 0 kr
Polisregisterutdrag 192 kr
Hälsoundersökning ca 400-800 kr
Au Pair visum 1120 kr
Internationellt körkort 230 kr

Tilläggsförsäkringar

Sportförsäkring 400 kr
Reseförsäkring 13:e månaden 840 kr

Totalt så är det här 8 442 kr. Sedan ska man tänka på att det tillkommer fler kostnader. Ta t.ex. resa till och från ambassaden, ev. boende+mat i Stockholm om man måste resa långt, resa till och från intervjun (jag fick åka till Borlänge vilket är ca en timme med bil), resa till Arlanda, TBC-test för hälsoundersökningen (400 in my ass, den kostade 1100 för mig...), resväska, eventuella presenter till familjen, missat jobb för ambassadbesök/intervju/hälsoundersökning osv. Om priserna för försäkringarna stämmer vet jag inte då de ändrades för 2012. Jag har också valt att ha en tilläggsförsäkring där som ger mig bättre skydd vilket bara det blev ett par tusen extra.


Hoppas det gav lite klartecken hos någon i alla fall. Allt som jag skrivit om finns på scandinavianinst.se och culturecare.se :)


Beställning till mamma

(Och andra som känner sig givmilda, vill ni veta vart ni ska skicka godiset? Maila mig på [email protected])

Detta är alltså vad jag vill (i lösgodisväg) ska följa med i Niklas resväska om 19 dagar (tror ni jag längtar liiite eller???). Så mamma, ta med din iPhone och pappa till Coop. Har du tid, gå hellre till Godis Tajm på stan, där finns det större utbud. Godis Tajm ligger på en tvärgata till Drottninggatan vid torget. Fråga Karin om vägen. Använd sedan din iPhone till att ta fram den här bilden på min blogg, peka sedan på sorterna och låt pappa plocka. Han är mycket bättre på det här med mängden med godis än vad du är. Alternativt så kan du be Karin göra det här åt dig då hon har lite koll på vad för sorter jag gillar om det är någon jag missat. Tack :)


Photography



Sovmorgon, inlinesåkning, jobb, kurs. Det var min måndag det. Jag har en rätt trökig jobbvecka framför mig beståendes av både kvälls- och helgjobb men imorgon så är jag i alla fall ledig. Sköntskönt. Men nu ska jag sova. pusshörs :)

Bra helg

Hejhej! Hoppas det är bra med alla. Själv så mår jag prima, jag har ätit lite mer socker än vad jag egentligen tänkt i några dagar nu så humöret är på topp igen, hehe.. Den här söndagen började jag i alla fall med en powerwalk innan frukost/lunch, fortsatte med att slappa framför tv3s "Älskling du har blivit en tjockis" (älskade avsnitt 2 med den blonda plastikopererade tjejen, så galet roligt!). Jag körde sen ett styrkepass och gjorde kyckling med broccoli till middag. Det var för övrigt första gången jag kokade broccoli, känner mig nöjd.

Min helg tjuvstartades som sagt i torsdags med SM-guldet och The Cheesecake Factory. Jag och Madde överväger att öppna det i Sverige sen så vi kan överleva när vi återvänder hem efter det här året (ja, det är verkligen sååååå gott). I fredags så åkte vi till downtown Cincinnati och hade födelsedagsmiddag för tyska Sophia och gick sedan ut. Det blev en lyckad och rolig kväll! Vi dansade i flera timmar och avslutade sen kvällen på IHOP. Jag säger bara: Donken släng dig i väggen, jag vill hädanefter aldrig avsluta en utekväll med något annat än amerikanska chocolate chip-pannkakor ;)

Resan hem var dock mindre rolig. I mörker och spöregn så blev vi vittnen till en rejäl långtradarolycka på motorvägen. Chauffören tvärnitade (vår teori är att han somnade), tappade kontrollen, gled över ett par körfält för att sedan krascha in i och välta över mittenräcket. Som tur var så klarade chauffören sig bra då det bara var lastdelen som välte men jag lär säga att det såg jäkligt otäckt ut och hade vi eller någon annan legat jämsides med honom så hade vi varit krossade nu. Lastbilarna här är inte att leka med alltså... dom är så sjukt stora. Jag ska säga att man känner sig allt bra liten i världen när man glider runt i lilla Minicoopern på en 4-filig motorväg omgiven av dessa megastora lastbilar...

Men i alla fall, jag sov hos Madde för att sedan spendera hela lördagen tillsammans. Det blev frukost på Panera Bread, frozen yogurt på Menchie's (något annat vi planerar att öppna hemma) och sedan spelade vi "Monster mini golf". Det var sjukt kul och såklart så slog jag till på stort och vann!

Sådär, det fick bli ett långt inlägg för att ta igen lite missat bloggande. Lovar att jag ska bättra mig!




SÅDÄRJA


Bild från gd.se


Ååh, vad jag önskar att jag fick vara hemma och dela glädjen med resten av Gävle. Blir ju grön av avund när jag är inne på Facebook och ser hur alla firar.. MEN FY SATAN VAD SKÖNT! Så snälla, alla där hemma, njut åt mig också!

Själv så släpade jag med ett Mora-fan till The Cheesecake Factory för att fira. Ett SM-guld är så jäklans värd en cheesecake!

You know how the time flies, only yesterday was the time of our lives



Jahaa, så vad har hänt för mig se senaste dagarna då undrar väl en del nu? Jag har jobbat en hel del för ovanlighetens skull och det har gått bra. Jag har shoppat och borde väl vara nöjd för ett tag nu men mycket vill ha mera.. Jag har tränat en massa, veckan som var så skrapade jag ihop 110 minuters löpning ska jag få be och tala om. Det har aldrig hänt tidigare i mitt liv. Och så det bästa, igår spelade jag fotboll! Åh vad härligt det var att få snöra på sig ett par fotbollsdojjor igen. Sånt vill jag ha mer av!

So let's set the world on fire



Idag har jag lekt ninja och upptäckt att jag har världens läskigaste hål i armhålan? Shopping och inlinesåkning stog även på schemat. Känner för att shoppa mer imorgon så så får det nog bli. Och nu sitter jag och förbannar mig över att klockan närmar sig tolv och jag borde sovit för länge sen. Godnatt

Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå


Klockan är nio och jag ligger redan i sängen redo för att sova. Jag har somnat alldeles för sent den här veckan och sedan sovit flera timmar på dagen för att sen inte kunna somna igen på kvällen och så har den onda cirkeln fortsatt.. Men nu blir det förhoppningsvis ändring på det.

Även idag har varit en rätt så tung dag men två träningspass har gjort mig piggare och jag har fått ny energi. Nu ska jag avsluta dagen med bästa Vänner som alltid får mig på bättre humör. En Marabou på det hade säkerligen fått mig på topp igen men man kan ju inte få allt här i livet! Godnatt

 


När det tar emot



Den här tisdagskvällen spenderas i sängen tillsammans med bästa Maggio. Orken till något annat finns inte. Grubblar och grubblar men kommer ingen vart. Tänk om man ändå hade kunnat flytta ett halvt jordklot från sina grubblerier också?

Neej, den här dagen bjöd inte på mycket livslust. Jag tror det är sockerbristen som spökar.

Helgen och lite till

image description
Hela gänget i lördags


Jag hade en jättebra helg. Födelsedagsmiddagen var riktigt trevlig och sedan blev det shottar och drinkar för de som inte körde och dans för hela slanten. Och som T sa "Australians: CHECK, army: CHECK, rugby players: CHECK CHECK CHECK" haha. Det var alltså som vanligt en hel del speciella människor ute.

Efter fem timmars sömn blev jag väckt på söndagsmorgonen för att vara med på barnens äggletning. De svenska påskäggen och letandet efter dom med hjälp av ledtrådar blev omtyckt så jag blev nöjd jag med även fast det inte blev nå godisätande för min del. Jag unnade mig dock en liten bit efterrätt senare på påskmiddagen hos barnens mormor. Det tyckte jag att jag var värd på påsken och allt. Insåg sen dock att det inte var någon vidare bra idé då det krävdes trippel viljestyrka för att inte fortsätta äta och frossa i mig allt det goda. Kvällen avslutades sen med att äntligen få se The Hunger Games! Tyckte dom hade gjort den grymt bra!

Och idag så började jag på min fotografikurs. Jag och sex stycken 40+, haha. Jag hade rätt roligt ändå men jag är lite tveksam till hur mycket nytt jag kommer lära mig då det verkar vara de enkla grunderna jag redan har koll på.. menmen, nånting kan man ju hoppas att jag får ut av det! Annars kanske jag fått mig lite nya medelålderskompisar i alla fall ;)

Easter egg hunt








Glad Påsk på er! Idag har det varit "Egg hunt" för barnen i området. Barnen fick vid startskottet fylla sina korgar med godisägg för att sedan roa sig med ponnyridning, få ballonger, olika tävlingar, ansiktsmålning och en massa annat kul. Och det är inte förens nu jag insett att här så får barnen en massa små ägg med godis istället för ett stort så jag undrar hur de kommer reagera på de stora svenska IKEA-äggen som de ska få av mig? haha.

Lyckliga barn




Jag tror bestämt att den svenska påskharen planerar att besöka USA i år, snällt av honom va? Här borta firas dock inte påsken förens på söndag. Att de firar jul på Juldagen kan jag köpa men att fira påsken på Påskdagen känns faktiskt lite opraktiskt. För det första, vad hände med lördagsgodis liksom? Och när ska de hinna äta allt godis när de inte ens är lediga på måndagen? Dåligt av Jesus att inte planera efter barnens godisätande...

Idag har jag i alla fall flängt runt och hunnit med en massa. Det blev först jobb som bestod av ett Zoo-besök, besök på Target för ett presentinköp, slå in presenten och skjutsa till diverse olika träningar. Sen åkte jag vidare på cluster meeting och åkte direkt därifrån för att äta en liten födelsedagsmiddag för Madde på T.G.I Friday's. Den riktiga födelsedagsmiddagen blir dock imorgon med utgång och allt vad det innebär. Om jag ändå också kunde fått fylla 21... att bli 20 känns helt värdelöst här. Som att vara 17 igen. Woho.

Avslutade dagen med att glida in på Kroger's apotekavdelning klockan tio i tolv på kvällen för att köpa linsvätska. Det är i alla fall något man inte gör så lätt i Sverige!

California here we come!


Jag har varit lite hemlighetsfull igen och inte avslöjat mina och Niklas planer för hans besök men nu så är det äntligen bokat och jag spricker av glädje! Den 21:a maj åker vi till Los Angeles, CA! Behöver jag säga att jag är sjukt glad? Behöver jag säga att jag längtar? Ååååh ♥

Så nu tänker jag ge mig ut på andra träningspasset för dagen. För ska man till Hollywood så ska man ;)


Jungle Jim's





Igår tog jag mig tid att åka till den internationella mataffären Jungle Jim's som ligger ungefär 40 minuter härifrån. Den ytterst lilla skandinaviska avdelningen gjorde mig lite besviken då jag hade hoppats på att det skulle funnits lite mer. Men trots det så fick det lilla utbudet mig ändå att lämna avdelningen med nästan tårar i ögonen för att jag inte kunde köpa något av det goda till mig själv... haha. Men klarade jag att stå emot det där så lovar jag att jag klarar allt ;)

Min värsta fobi...



Är ledig idag så jag tog en härlig sovmorgon och begav mig sen ut på powerwalk. Men det var nog sista gången jag gick efter bike trailet... för vet ni vad som slingrade förbi ett par meter framför mig? Jo, en ormjävel såklart! Kris och panik, powerwalken byttes för en stund till en springtur med hjärtat i halsgropen... haha. Det blir sen inte bättre av när man inte har någon riktig koll på vad för sorts ormar det finns här och vilka som är giftiga. 

Men för att byta ämne och prata om något roligare.. jag har äntligen bokat en class. Så på måndag börjar jag på Photography - Level 1. Kulkul!

Mitt kära socker



Nu ska jag berätta sjukaste grejen. Sen jag kom till USA så har jag, förutom att ha köpt choklad på IKEA två gånger, köpt godis EN gång. På TVÅ månader! Med mitt enorma sockerberoende så är detta helt sjukt otroligt. Hemma så åt jag ju godis i princip varje dag?

Så med detta sagt så kan man ju tycka att jag kanske borde tappat några hekton eller framförallt blivit av med mitt sockerberoende? Men såklart inte. Jag har ätit mer skräp än aldrig förr. Och i det här huset finns det gott om sånt villl jag lova... Amerikaner kanske inte är nå vidare på godis men satan vad goda kakor det finns här! Och donuts.. och glass.. Att låta mig bo i det här huset skulle man kunna, utan att överdriva, jämföra med att låta en alkolist bo på systemet. Sorgligt men sant.

Men nu är det över. Åtminstone för ett tag. Jag har sådan sjuk motivation. Om 40 dagar kommer min bästa hit och då ska jag f*n va i form igen! Eller ja, bättre än nu i alla fall ;) Så ja, det här kanske bli nån typ kombinerad hälso-/au pair-blogg för ett tag, haha. Well, well ni kan ju önska mig lycka till i alla fall?


Om 41 dagar!! ♥


Söndagkväll

Gaaah. Kom precis hem efter att ha varit ute och ätit med min värdfamilj. Efter jag kommit innanför dörren så bokstavligen sprang jag ner hit till mitt kära rum i källaren och gömde mig. Om jag mot all förmodan skulle vilja skaffa barn efter det här året så kommer det inte hända förens jag är typ.. 40? haha. Eller så ska jag vara så rik så jag kan betala någon att ta hand om dom! Visst har mina värdbarn sina fina stunder och kan vara jättehärliga men ibland blir det liiite för mycket..

Imorgon så är det i alla fall back to normal igen. Veckan i Utah har, förutom min förkylning, varit super men det ska ändå bli skönt att komma tillbaka till vardagen och äntligen få mitt härliga långa ensamma break mitt på dagen! ;) Det är verkligen guld värt! Jag måste dessutom verkligen ta tag i att boka kurser nu också. Så det får bli morgondagens måste. Förhoppningsvis så blir andra saker bokade imorgon också och blir det så så kommer jag vara världens lyckligaste! Men det tar jag i så fall då! Godnatt med er!


RSS 2.0