Alligatorer och Neil Armstrong

Framme i South Carolina! Det var en lång bilresa men barnen var riktigt duktiga. Väl framme i huset så sätter jag mig och läser en pärm om stället där det står att det är förbjudet att mata alligatorerna. Jaha, undrar vart dom bor tänker jag, en minut senare simmar en säkert två meter lång alligator förbi utanför huset. Vadå fränt?

Nyheten om att Neil Armstrong gått bort nådde även oss under bilresan. Det var ju sorgligt och man lider med hans familj och allt det där men jag måste bara få erkänna att jag blir lite besviken över att inte få reda på, förens efter hans död, att jag det senaste halvåret bara bott ett par kilometer ifrån honom....

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2916763/images/2012/pic_50397024ddf2b320ce00571d.jpg" class="image">


De där Chicago-bilderna som glömdes bort


Packat och klart

 
06.30 imórgon bitti börjar den 11 timmar långa road tripen (med tre barn i bilen, hua) till South Carolina. Vi ska till Kiawah Island som jag har fått höra är ett av de vackraste ställena här i USA. Det bästa är också att mitt enda jobb den här veckan är att hjälpa till med körningen. Annars så ska jag bara vara med som en i familjen, har jag nämnt att min värdfamilj är den bästa?

Frågor

Lite frågor har trillat in bland kommentarerna den senaste tiden och jag har varit alldeles för dålig för att svara på dem. Några är det säkert för sent att svara på men jag gör det ändå ifall det kanske hjälper någon annan.. :)
 
 
Jag har lite frågor som jag hoppas du kan svara på :) Jag har tänkt åka som au pair och undrar om du är nöjd med skandinaviska institutet? har dom några plus eller minus? :) Sen tänkte jag också fråga hur kan det vara billigt för au pairer men dyrt för värdfamiljer med SI? :) KRam
Svar: Vad kul att du ska åka! Jag är jättenöjd med Skandinaviska Institutet och kan absolut rekommendera dem. Främsta anledningarna till att jag valde att åka med dem var att jag hört bättre om dem, de är billigare och att  du kan matcha med flera familjer samtidigt som du t.ex. inte kan med Culture Care. Jag har också hört att Culture Care kan vara riktigt urusla vid rematch. Om Au Pair In America (som är de SI jobbar för här i USA eller vad man nu ska säga) är bättre vet jag dock inte då jag inte har någon erfarenhet av det. Ja, det är billigare för au pairerna då SI är en ideell förening, alltså inte vinstdrivande. Sedan så ska tydligen avgiften för värdfamiljerna  i APIA vara de dyraste.

 

hejsan! jag vill väldigt gärna bli au pair och har lite frågor. jag är orolig för att ja är för dålig på engelska men måste man vara grym på engelska eller kan man klara sig bra ändå liksom?

MÅSTE man läsa kurser när man åker iväg?
Svar:Hej! Var absolut inte orolig att du skulle vara för dålig på engelska! Vi svenskar är väldigt duktiga på engelska i jämfört med de flesta andra länder. Jag har hört från personer som besökt Sverige att vi varit de absolut bästa på engelska som inte är ett engelsktalande land. Jag skulle nog säga att de svenskar som klassas som väldigt dåliga på engelska i Sverige ändå är bättre än vissa au pairer som kommer hit från många andra länder.  

Ja, enligt alla organisationer så "måste" du läsa kurser. Som jag har förstått det så är det som händer om du inte läser alla dina timmar att du inte får förlänga ditt år eller åka som au pair igen senareAtt man behöver studera här är dock inget jag tycker man ska oroa sig för. Man kan välja allt från engelska, geografi till yoga, matlagningskurser osv. så du väljer helt själv svårighetsgraden.

 

Hej har precis hittat din blogg och jag har nästan läst igenom hela ! hhaha den är bäst :D  , är de dyrt på vs ? :)   
 
Svar: Hej, men vad gullig du är! Det är väldigt blandat där och du kan fynda många fina saker på reor och erbjudanden. De allra finaste och bästa grejerna är dock såklart dyrare :)        

 

Gud va snygga bilder du tar! vilken kamera har du? :)) 
Svar: Tack så hemskt mycket! Jag använder en Nikon D3100 och använder den allra oftast med ett zoomobjektiv.          

 

Åh, jag vill också åka och göra nåt sånt. men hur klarar du och din kille er? Jag har också kille och jag har så svårt att tänka mig att vara utan honom så länge. 
Svar: Ska jag vara ärlig så är det såklart skitsvårt och fruktansvärt jobbigt. Jag har verkligen världens finaste och bästa kille som står ut med mig och stöttar mig fast jag lämnat honom. Jag kommer behöva skämma bort honom i många år innan vi är kvitt efter det här ;) Det viktigaste tycker jag är att man kan lita på varandra och pratar med varandra ofta. Är detta din dröm och´du verkligen vill göra det så ska du såklart åka. Men jag skulle aldrig rekommendera någon att vara ifrån sin pojkvän ett år direkt..           

 


Lake house trips


Måndagsäventyr

//Nöjd rymling//Träning//
 
Idag blev en lång men bra jobbdag om man bortser från Reese's äventyr som skrämde livet ur mig. Vi var i en park när båda hundarna krånglade och jag tappade Reese's koppel och där var allt kört. Hon var överlycklig över att vara fri och stack iväg med mig och äldsta killen strax efter. Allra roligast var det att ta sig ner på en stor och trafikerad väg för att leka... Så där springer vi, jag släpandes på hund nr. två, runt och jagar henne som fån, livrädda att hon skulle bli påkörd och försöker få bilar att sakta in. Aja, efter en lång jakt så fick vi till slut tag på henne efter att hon tagit en paus för att uträtta sina behov. Så enormt lättade kunde vi ta oss tillbaka med en enormt nöjd hund. Tänk om hon faktiskt blivit påkörd? Då vet jag inte vart jag tagit vägen... det blir i alla fall till att hålla hårt i kopplet framöver.
 
Nu senare på kvällen så har jag hunnit med att skypa med min bästa och drog sedan ut på en löprunda. Jag är faktiskt rätt så nöjd med att jag ignorerade allt sug efter kladdkaka, cheesecake, kakor, glass m.m och istället tränade och sprang hela 6,4km non-stop. Det var verkligen inte igår det hände om man säger så.
 
Nu ska jag kika lite Gossip Girl innan det är dags att sova. Imorgon är jag ledig så jag ska njuta av lite sovmorgon för att sedan ge mig ut på bikini-jakt. Nästa vecka åker jag, tre av värdbarnen och deras mormor till South Carolina (som ligger precis ovanför Florida) för att spendera en vecka på stranden medans mina värdföräldrar tar en av killarna på semester.

Lite livstecken

//NEW YORK!//Buckle up//MUMS//ATP World Tour//Mums#2//Utgång//Ny Au Pair//Inlines//
 
Vad tiden springer iväg ibland. Jag har ju inte alls tid med att uppdatera om allt roligt som händer. Denna helgen började med att jag och Madde firade 200 dagar i USA i fredags (det var ju nyss 100?) med pizza, cheesecake och en rolig utgång tillsammans med Malin. Lördagen blev lugn och bestod av mycket Gossip Girl-tittande (den senaste serien att följa för min del nu när jag avverkat How I met your mother). Nu idag så blev det poolhäng, inlinesåkande, baka scones och middag på Chipotle. Men nu börjar det bli dags för mig att sova och ladda för den kommande jobbveckan. Denna vecka har jag även planerat in lite mer träning, lite mindre socker och lite mer bloggning än veckan som var. Menmen, vi får se hur det blir med det.. :)

Off to the lake house

Jag har haft en riktigt bra jobbdag med barnen och nu sitter vi i bilen på väg till lake houset. Vi kommer spendera helgen där, sola, bada och åka en massa wakeboard. Det kommer bli grymt! Jag och tjejerna spenderade eftermiddagen med att baka snickerskakor att ta med så nu ska jag bara försöka se till att inte äta upp alla själv nu när jag faktiskt varit duktig och varit nyttig i veckan.


Söndagsnöje

 
Nu är min tredje och sista lediga vecka för den här sommaren över. Trots mycket ledighet så har dagarna varit fullspäckade ändå och tiden har bara runnit iväg. Det får dagarna gärna göra bara man kommer ihåg att njuta under tiden. För nu så vill jag bara hem och pussa på min bästa. De sista månaderna har varit så jäkla tuffa och vissa stunder vill jag bara sätta mig på ett plan och dra raka vägen hem. Men nu när jag kommit halvvägs och börjar räkna ner och har en massa roligheter framför mig så är jag säker på att det kommer bli lättare.
 
Den här helgen har jag annars roat mig med att först i fredags fira Lisas 20-årsdag med middag och en riktigt rolig utgång i Mt. Adams. I lördags så mådde vi som förtjänat men vi tog oss ändå upp i tid för lite shopping. Jag och Malin avslutade kvällen men tacos och jag kom äntligen igång med min scrapbook. Idag så började jag som vanligt dagen med havregrynsgröt (japp ni läser rätt, jag följde ditt råd Ingrid och kokar på spisen nu och jag tycker t.o.m att det är gott) för att sedan ge mig ut på den tredje löprundan för den här veckan (jo, ni läser rätt här också). Sedan så fortsatte jag med scrapbookandet och avslutade kvällen med frozen yogurt med Mallanbrallan. Det blev en riktigt lyckad helg och nu är det dags för mig att sova så jag orkar med en läng jobbdag imorgon. Godnatt!

En sista gång

Idag har vi sagt hejdå till tyska Tina här. Världens bästa och skönaste Tina! En av de absolut härligaste personer jag träffat. Nu börjar året ta slut för många här så är det dags att börja skaffa sig lite nya kompisar nu kanske?
 

RSS 2.0