Hemma med sjukt barn

Idag har jag för första gången jobbat en full dag som au pair. Det var lilltjejen som blivit magsjuk så då var det bara att rycka in. Så nu har jag sett baksidan av det här livet om man säger så. Jag har sen också insett att 4 barn antagligen höjer risken för att jag kommer få vara hemma med sjukt barn fyra gånger oftare... och tänk bara tanken att ta hand om fyra magsjuka ungar samtidigt... och fem magsjuka personer då man själv också troligen drabbas. Vilken tur att jag bara ska jobba imorgon innan jag får en fyra-dagars långhelg. Sofia kommer som sagt hit imorgon kväll och på torsdag ska vi bege oss ut på äventyr! Så jag har bokstavligen talat missbrukat handsprit och desinfektionsspray för att inte bli smittad. Min mage har bubblat lite oroväckande men jag ber för allt i världen att jag inte ska bli sjuk nu!

Klockan är nu efter elva här så det är dags för mig att sova. Imorgon börjar min jobbdag 06:15 vilket känns lite småtungt, speciellt också sen min två timmar långa arbetsdag byttes till en nio-timmars... Men nu ska jag sluta klaga, jag har faktiskt haft två veckor ledigt och har endast en tre dagar lång arbetsvecka, hihi :) Pussochgodnatt

Ketchup på pasta?



Vid middagen så gör jag precis som vanligt, går och hämtar ketchupen och häller över mina makaroner och så hör jag "Men vad GÖR du?? Har du ketchup på pasta?" "Eeeh, ja?" "Det har jag aldrig sett förr! Är det verkligen gott?" :S Haha, jag trodde jag skulle dö. Det här tar nog priset hittills, jag hade inte en aning om att ketchup på pasta är en svensk/skandinavisk/europeisk (?) grej. Jag menar, vad använder man i så fall ketchupen till om man inte har den på pasta?

Kameran

Men vad varmt det var ute! Gick utan jacka och svettades, snacka om härligt. Har lekt lite med kameran nu på eftermiddagen och jäklar var roligt det är! Jag är mycket nöjd med mitt köp!





Härliga väder

Har sovit mig igenom halva barnens skoldag och den andra halvan så ska jag bege mig ut och njuta av vädret. Ska nog också slå på stort och gå med barnen hem de hundra metrarna från skolan istället för att åka bil!


image description


Ny kamera

Idag köpte jag, som lovat, en kamera! Jag fick en deal på kameran, ett zoomobjektiv, ett 8 gb minneskort och en kameraväska för 5200kr.. Sved en del lär jag erkänna men det tröstar i alla fall att jag sparar 2300kr på att köpa den här och inte hemma i Sverige. Plus att nu har jag en riktigt bra kamera och den kommer användas flitigt det här året!


Från igår

Bjussar på lite bilder från gårdagens hockeymatch och mitt första besök downtown. Om man bortser från hur uruselt det gick för mig att köra bil där så var det trevligt! Hockeymatchen bjöd på det en bra match förväntas ha, mycket mål, vändningar, slagsmål, pausunderhållning och till och med ett frieri på läktaren! Så amerikanskt det kan bli! Efteråt så skulle vi på en "underage club" och trots att jag inte var på humör så lät jag mig bli övertalad. Efter att ha irrat omkring i en halvtimme och fortfarande inte hittat den där jävla klubben så gav jag upp..... Istället så åkte jag och köpte mig lite Swedish fish (som är gjord i Canada) och choklad (som smakade så otroligt illa att jag får ångest för vilka bortslösade kalorier det var) och åkte hem och kollade på Solsidan.

Det här är min sista lediga kväll på mina lediga två veckor och den spenderar jag framför Oscarsgalan med en Ben and Jerry's, så mycket bättre kan det inte bli! Puss


Feb. 25, 2012

Heejhej, i torsdags så träffade jag som sagt den amerikanska tjejen Mackenzie. Hon är en 18-årig senior och var hur gullig som helst. Vi åt, pratade och åkte sedan för att äta den godaste glassen jag ätit! Jag fick även träffa hennes familj och dom tyckte det var så himla roligt att jag var från Sverige och frågade mig allt mellan himmel och jord. Jag vet inte vad jag gav för förskönad bild av Sverige men jag fick flera gånger höra från Mackenzie "Varför bor inte jag i Sverige för???", haha. Hon blev i alla fall imponerad/avundsjuk på att vi kan, som jag gjorde, välja sportinrikning i skolan, ha väldigt lite läxor (otroligt lite jämfört med vad dom har här), få pengar för att gå i skolan och för att man inte måste dra ut sina visdomständer i Sverige (det gör tydligen alla här?). Jag försökte klämma in lite hemskt väder, jantelag osv. men jag tror inte det riktigt gick in.. Hon var i alla fall som sagt jättegullig och ivrig att få visa mig saker här så det känns kul att ha fått en amerikansk vän också utöver en massa au pairer från resten av världen :)


Och igår så var jag alltså på mitt första Cluster meeting. Vi träffades på ett shopping center och fikade lite. Vill flika in också att jag saknar ordet fika på engelska, snacks funkar inte alls och "a cup of coffee" känns ju lite fel när jag inte ens dricker kaffe.. I alla fall vi blev presenterade, fick fylla i en lapp att vi var där, pratade en massa och så var det inte så mycket mer. Vi blev klara tidigare så jag följde sedan med en tysk och en kinesisk tjej för att äta sushi. Jag fegade och tog räkor men gott var det!


Här i Ohio är klockan bara 12 på dagen och jag ligger fortfarande i sängen efter en lång morgon med SATC. Mina planer för dagen är att ta en löptur, antingen ute eller på löpbandet beroende på vädret och senare ikväll gå på hockey med en massa au pair-tjejer. Ha det bra, PUSS



Above my bed

image description

Hejsvejs

image description


Insåg att det var lite dåligt med bilder på mig så jag ville bara visa hur jag ser ut efter 24 dagar i USA (fast egentligen blev jag så nöjd med mitt hår så jag ville lägga upp en bild på det). Jag måste förövrigt skaffa mig en bra kamera nu innan Sofia kommer och vi beger oss ut på äventyr! Destinationen för vår roadtrip är ännu hemlig, men tro mig, det är en plats man vill ta många fina bilder på :) Men nu måste jag kila, den amerikanska tjejen kommer snart och plockar upp mig!


The bike trail


 
Det här är i princip den enda platsen som jag besökt de senaste dagarna. Jag har alltså varit duktig och kommit igång och rört på mig. Annars så har de senaste dagarna varit rätt tråkiga och sega men idag så ska jag på en "blind date" med en amerikansk tjej härifrån så det ska bli kul att få träffa lite nytt folk och komma ut och göra något. Imorgon så ska jag sen på mitt första "Cluster meeting" som är ett möte med de andra au pairerna som  bor i samma område, tillsammans med vår områdesansvarig, även kallad Community Consulor eller CC. Nu lär jag hoppa in i duschen. PUSS 


Kvällsnöje i USA


Semlor!



Börjar fundera på om det är dags att skippa au pair-livet och starta ett konditori kanske??


Man ser förresten en skymt av mina nyfixade gelénaglar på bilden också. Jag fick ett spotanryck när jag var på väg tillbaka efter att ha fixat mitt social security number och gled in på en nagelsalong. Det var en trevlig liten amerikan som gjorde dom men ååh vilken dum en... han trodde först att jag sa att jag var från Schweiz men när jag klargjort att jag var från Sverige så frågar han "Så, vad är egentligen skillanden mellan Sverige och Schweiz? Är det typ olika länder eller nåt?".... Det är verkligen amerikaner i ett nötskal. Här kan alltså mitt 6-åriga värdbarn läsa riktigt bra så dumma är dom  egentligen inte. Det är bara det att geografi och samhällskunskap om resten av världen är heelt oproriterat.


Snickerskakor

Hejhej, den här dagen började jag med ännu en sovmorgon (trivs jäkligt bra med att vara ledig måste jag säga). Jag har tvättat och haft Skype-date med min fina. Jag begav mig sedan ut i det grymt härliga vårvädret på en powerwalk och hjälp vad härligt det var att få röra på sig efter att ha varit sjuk i en vecka!

När jag kom tillbaka så hade familjens hushållerska en överraskning åt mig. Hon hade varit på Jungle Jim's (som är en internationell mataffär) och köpt lite saker till mig från den skandinaviska avdelningen. Bland annat vaniljsocker, som jag berättat att jag saknat, Anna's kakor och lingonsylt. Hur gulligt var inte det? Att jag inte alls gillar lingonsylt nämnde jag dock inte.. (Dom har förresten Marabou där, jag är räddad!!!)

Så med mitt nya vaniljsocker satte jag igång att göra snickerskakor för första gången. Dom blev riktigt omtyckta! Men, jag menar, hur skulle kakor med jordnötssmör, socker, sirap och choklad kunna gå fel här? ;) Insåg förresten också att det är semmeldagen/fettisdagen imorgon så hinner jag så ska jag absolut baka semlor! Ha det bra där hemma, puss!


Sunday 8:33 PM

Idag var den första dagen jag var ut och gjorde nåt roligt på en vecka och det var riktigt trevligt. Först så var det shoppingdags med Madde vid ett outlet och vi fyndade en massa reasaker! (och en del icke-reasaker..) Efteråt åkte vi och spelade Lazer tag och åkte go cart med fyra andra au pairer. Dagen avslutades sedan med en tvårättersmiddag för 10 dollar, värt!


Vill förövrigt också bara tillägga att jag inte kört vilse en endaste gång sedan IKEA-besöket, duktigt va?

image descriptionMina bästa köp, en lite dyrare men galet snygg grå skinnjacka och en kofta för 2 dollar!


Good morning Anna, we've got donuts for breakfast



Jag hoppas alla förstår vilken bedrift det skulle vara av mig att inte komma hem smällfet!


Höll nästan på att glömma..

Om mindre än två veckor så kommer världens bästa Sofia (som just nu går på college i Dallas) hit!!! Jag är sååå glad, tänk vad roligt vi kommer få!


Pippi Longstocking

Jag har varit piggare idag så idag har jag bakat hundkakor (ja hundkakor, haha) med barnen, lekt affär och ikväll var det tänkt att jag skulle följa med några andra tjejer för att gå på bio. Det blev inställt men det var skönt för jag ångrade mig efter jag sagt ja, jag var inte alls så pigg som jag trodde. Istället så mös vi ner oss framför Pippi Longstocking som min värdmamma hyrt hem. Det var roligt men hjälp vad fult det var att se filmen dubbad, haha. Dom hade dessutom klippt bort väldigt många scener så jag satt och var besviken på allt som dom missade. Tur i alla fall att jag har alla filmer med mig på svenska för min egen skull ;)




Min 6-årings kläd- och skosamling

image description
image description
image description

Behöver jag säga att hon är min favorit? ;)

Sängliggandes

Bäddar ner mig och febern med näsdukar och låter mig bli underhållen av SATC. En lite mindre rolig dag.


2:53 PM

Inatt/imorse vaknade jag med jooordens öronvärk. Har aldrig någonsin haft ont i öronen så det var ju lite småläskigt. Nån konstig amerikansk sjukdom kanske??? Jag är i alla fall himla glad att jag tog med en del ipren och alvedon, är rätt skeptisk till alla mediciner här när man inte har en aning om vad det är och innehåller.

Så förutom en promenad med hundarna (plusgraderna har hittat tillbaka hit igen, det gillas!) så har jag bara legat i sängen och tittat på tv-serier och filmer. Ingen speciellt händelserik dag men ändå skönt att få ta det lugnt.


Dåliga nyheter

..för er som vill att jag ska komma hem - kladdkakan blev (såklart) en succé! Jag har nu blivit utnämnd av familjen till den bästa kocken av deras au pairer efter bara två veckor så jag är mer än nöjd! (Och ja, mamma, jag har berättat att det enda jag kan göra är chokladbollar och kladdkaka men det har inte dom något emot)

Lite mindre roligt är att förkylningen är sämre. Jag fick därför nån medicin som jag kommer bli groggy/sömning av... Apoteken här är förresten också lite speciella för mig som svensk, men här är det tydligen helt normalt med att köpa läsk och snabbmat när du köper mediciner?

image description

Happy Valentine's day!

Dagen till ära så bjuder jag på efterrätten, och självklart så blir det kladdkaka! :D Och om dom inte älskar den då åker jag fan hem...

Men jag skulle faktiskt offra alla kladdkakor i världen (och chokladbollar så nu är jag allvarlig) om jag kunde teleporteras hem till min fina idag. För nog för att det här är bra men just nu så finns det bara en plats på jorden där jag vill vara och idag så är inte den platsen här.

 


Paradise



Tycker jag borde få lite cred för att inte ha köpt ett endaste par klackar än!


08:51 AM, Ledig?

Att gå upp den här morgonen var kanske det jobbigaste jag varit med om. Fyyy, vad jag var trött! Halsmandlarna var som tennisbollar och hostan ville döda mig. Jag vet, synd om mig va?

När jag väl kom upp i alla fall så visade det sig sen att min värdmamma är ledig i två veckor nu (det var egentligen den här veckan den förra au pairen skulle åkt och jag skulle kommit hit). Jag hade alltså uppfattat att de blanka dagarna på mitt schema var "vanliga dagar" men tydligen så är jag ledig? Haha, jag som varit livrädd för att jag ska bli dundersjuk och inte kunna jobba så det skulle blivit massa problem för dom. Jaja, jag får väl ta vara på tiden och passa på att fixa praktiska saker som gymkort, social security number (något man måste ha för att kunna ha bankkonto och ta körkort), bankkonto, välja kurser (måste plugga ett visst antal timmar när jag är här), osv. Tycker det hela är lite komiskt men jag ska i alla fall verkligen inte klaga på mitt schema!


Good life






Middagsbjudning och amerikaner

Igår så hade min värdfamilj bjudit över några grannar för att äta middag och eftersom jag inte hade ork till annat så var jag här och gjorde dem sällskap. Det var riktigt roligt faktiskt, man får verkligen en bild av amerikaner och kulturskillnader när man ser dem sådär tillsammans (det blir ännu tydligare efter några glas vin..). Först och främst så finns det inte att det skulle kunna uppstå pinsam tystnad. Det är snarare så att 2-3 stycken pratar i mun hela tiden. Självklart så steg också ljudnivån vart efter att glasen tömdes. De flesta använder dessutom kroppsspråket väldigt mycket. Jag vet t.ex. inte hur många gånger jag hoppade till för att någon dunkade näven i bordet.

Något annat som märktes var att det var helt okej att "skryta". Alltså inget jantelagstjafs utan man berättar om vad som gått bra och speciellt viktigt var barnen. Mycket skryt men även mycket kritik också. Typ "Alltså han var varit kass som basketspelare den här säsongen. Jag säger till honom att han bara utnyttjar en tiondel av sin kapacitet.". Här är det en sjukt mycket högre press på barnen när det gäller att prestera, både i skola och idrott.

Sen så var det bara roligt att höra deras fascination för resten av världen, och speciellt Sverige nu då. De var intresserade men hade samtidigt ingen koll. Fick frågor som "Stämmer det verkligen att föräldrar i Sverige får pengar varje månad när de får barn?", "VA? Har ni ett eget IDOL??", "Är iPhone populärt i Europa?".

Det var en rolig kväll och jag måste bara säga att vilken tur jag haft som fått så bra och härliga värdföräldrar! Ångrar inte mitt val av värdfamilj för en sekund. Det är roligt också hur deras vänner är så engagerade i att fixa ett socialliv åt mig. "We'll get you a social life, don't worry!". Så var inte oroliga för mig därhemma, jag kommer nog få det riktigt bra här. Nu ska jag göra mig redo för en dag på mallet. Hörshej!


Mer från New York








Frozen yoghurt

image description


Jag har kämpat i timmar med att få till ett vettigt inlägg med bilder om gårdagen men det vill sig inte. Jag är i alla fall riktigt krasslig och känner att en rejäl förkylning är nära så det jag gjort hittills idag och det jag tänker fortsätta med är att ligga och mysa under mitt nya duntäcke från IKEA (ett lakan och filt har inte varit okej som täcke..), äta choklad och se på film. Fick förresten min första lön igår så i morgon väntar en riktig shoppingdag! Garderoben måste ju fyllas!

Vilsen tjej

En riktigt trevlig dag på IKEA och ett mindre bra försök att ta sig hem. Gjorde min debut på de amerikanska motorvägarna och det slutade med att jag virrade omkring i säkert en och en halv timme innan jag kom hem igen. Lite spänning i vardagen sådär.. Nu ska jag iväg och äta lite frozen yoghurt och sedan gå på the vow med några andra au pairer. SES


Swedish pancakes

Pannkakorna blev omtyckta och jag lyckades få barnen i säng i tid. Imorgon väntar ett kort morgonpass och sen lutar det nog åt ett IKEA-besök med Madde som åkte hit samtidigt som mig från Sverige!


Thursday

En dag at The Mall och nu är jag redo för mitt första kvällspass! Idag ska det dessutom bjudas på svenska pannkakor. Puss



My new shoes from Macy's!

Nu kan jag äntligen träna!


9:53 AM

En två timmars lång arbetsdag och jag fick t.o.m ungarna att använda strumpor. Nöjd tjej!


Dagen i bilder

image description
Familjen fick smaka chokladbollar för första gången. De fick betyget "Best thing I've ever tasted!"

image description
En riktig American pizza till lunch

image description
Tillsammans med söta Natalia som var i New York samtidigt som mig

image description
Hittade köpcentrumet ;)

image description
Mitt första besök i en Victoria's secret-butik

image description
Och så var jag plötsligt 75 dollar fattigare...


image description
Hittade lite kompisar på vägen hem!

A good day

Min första dag själv som au pair har gått riktigt bra! Det har varit playdates och vi har hoppat studsmatta och varit ute och cyklat. Det är dock verkligen inte lugnt hus när det är fyra barn hemma... Jäklar vad kaos det kan bli ibland! Idag var jag bara glad att jag inte jobbade men det är väl bara en tidsfråga tills det blir min tur..


My neighborhood


Besvikelse

Jag som blev så glad när jag hittade Kellogg's Special K men det smakar inte alls som dom hemma... Får känslan att det kommer hända fler gånger det här året faktiskt!


A new 4s

Nu har jag äntligen ett amerikanskt nummer och internet på telefonen. Jag trodde det skulle gå att använda min 4s men tydligen inte (jag tror dock fortfarande att det skulle gå). Det blev i alla fall bara så att min värdpappa köpte en ny iPhone åt mig. Typ "äsch, vi köper en ny, det blir enklast så". Och när jag sa att jag var rädd för att råka ha sönder den så sa han "äsch, då köper vi en ny". Lite lagom chill. Dom har förövrigt kanske fyra ipads och ännu fler iPhones. Hur många tv-apparater det finns i det här huset ska jag nog inte ens gå in på...

Nu ska jag göra mig redo för Super Bowlen. Hela familjen ska till the country club där det är lite festligheter. Hörs!


Super Bowl Sunday!


Samma morgonrutin som hemma


En fullspäckad dag

Även den här dagen har varit lång och det har varit mycket att ta in. Jag har fått sett den åttaåriga tjejens basketmatch, sjukt söta! Jag har fått köra bil själv, i familjens minicooper som var manuell (huuur skönt som helst). Jag var och handlade lite, och hittade till min förvåning Gevalia här! Jag blev så glad att jag till och med övervägde att börja dricka kaffe ;)

Nu på kvällen så tog mina värdföräldrar med mig ut för att äta så nu har jag för första gången i mitt liv ätit sushi! Måste sen också bara säga att dom är helt underbart snälla och omtänksamma!

Nu ska jag ringa och väcka min fina hemma för att få höra hans röst så jag överlever natten sen måste jag förbereda mig för morgondagen som även den kommer bli rätt fullspäckad! PUSS



Första au pair-dagen

Hejhej, klockan är i Ohio snart kvart i elva och jag är dödstrött! Dagen har varit lång och det har hänt en hel del. Jag har fått se på när tjejen som har tagit hand om barnen de senaste veckorna var här och jobbade. Hur det går till med förberedelser av "lunchboxes", tjata om tandborstning, skjutsa till skolan osv. Jag var ledig mellan halv nio och tre (som jag kommer vara om dagarna) och sedan var det dags att följa med och hämta barnen vid skolan. Eftermiddagen spenderade vi utomhus och det blev till slut lite lek för mig också i form av "playing soccer". Min värdmamma kom hem och vi begav oss ut så jag fick köra här för första gången. Automat, största bilen jag någonsin kört och jag var helt lost. Det gick alltså inge vidare men det var ingen katastrof. Förhoppningsvis så kommer jag in i det. Senare nu på kvällen så fick jag också träffa min värdpappa som kom hem från en affärsresa, trevlig och en riktig tvättäkta amerikan! Sedan bar det av till äldsta killens lacrossematch. Den första som jag någonsin sett så det var ju rätt kul! Lite mindre kul att sitta i en bil i 30 minuter och inte kunna andas med näsan för att det stank fotsvett. Så jag har bestämt att mitt mål med den närmaste tiden är att få barnen att använda strumpor...

Nu är det äntligen dags att sova i alla fall. Det känns dessutom underbart att faktiskt få sova ut imorgon och vila upp mig lite!

För jag har världens största garderob..

..men knappt nå kläder att ha i den


Har hittat en kompis


Framme

Hej! Vill bara säga att jag lever och är äntligen framme hos min värdfamilj. Eller äntligen och äntligen.. Har haft ångest och varit så grymt nervös så jag bara velat vända hem igen. Allt gick dock bra :)

Nu måste jag i alla fall sova då mitt liv som au pair faktiskt börjar imorgon (!). Pusshej


New York City, I'm in love!


Day 2, orientation

Heeeej, är typ världens tröttaste men ska ändå skrapa ihop ett inlägg innan jag somnar. Dagen har bestått av classes med mer och mindre viktig information. Har hittills mest känt att jag vill hem hela tiden men när jag fick komma ut från hotellet och när jag hade fått världens största paket från min värdfamilj så känns det lite bättre. Förhoppningsvis så blir det ännu bättre efter morgondagens besök i NYC :)


RSS 2.0