Baseball #2

Bild från min andra baseballmatch i söndags.

Hejsvejs, livet här i USA rullar på som vanligt nu. Jag jobbar 10h/dag och dagarna blir vääldigt långa ibland. Tjejerna berättade med glädje för mig tidigare att eftersom deras skola renoveras så har de sommarlov ända in i september. Helt underbart awesome va? ... Mja, men jag kan förstå deras lycka i alla fall.

Fick häromdagen förresten testa på mina superskills hur man tar hand om krissituationer. Var vid poolen med barnen när yngsta tjejen kommer fram med händerna för ansiktet och är helt dränkt i blod. Jag fick allvarligt hjärtstillestånd där för en sekund. Det visade sig sen bara vara vanligt näsblod som hade blandats med vattnet så det såg 10 ggr värre ut. Samma sak hade hänt sen dagen efter så nu är hon inte alls sugen på att åka till poolen längre.. Så hur ska jag nu sysselsätta 4 ungar när det är 30 grader varmt ute?

Jag kommer också få agera tandläkare på jobbet för något halvår framöver. 8-åringen har fått något som kallas "spacers". Jag har ingen aning om vad det kallas på svenska och om det ens finns i Sverige? (Tycker dom har en rätt överdriven tandvård härborta. T.ex. så drar alla ut sina visdomständer och man är dessutom alltid nedsövd. inte gör vi väl så hemma?) Det är en grej som gör så att det blir mer rum mellan tänderna och man använder en "nyckel" för att morgon och kväll vrida till en grej för att pressa ut tänderna mer eller nåt sånt. Lite knepigt lär jag säga och jag undrar hur detta ska gå när det är illa nog att få barnen att borsta tänderna 2ggr per dag?

Menmen, nu är det dags för mig att sova. Börjar ju snart jobba igen.. Pussochkram
 

Midsummer

Det är inte varje midsommar man kommer spendera i USA och få tjejer från Tyskland, Österrike, Frankrike och gud vet alla länder som representerades, att dansa små grodorna. Kvällen vart lyckad och rolig och det kändes bra att få fira lite i alla fall trots att man är så långt hemifrån.
 
Jag har dock haft lite tunga dagar nu. Ettårsdag med världens finaste, min födelsedag, midsommar och mammas födelsedag följt av sommar hemma. Hur bra jag än har det så kan jag ju inte låta bli att sakna allt där hemma!

Butterfly show

 
Hit tog jag barnen idag. Ett växthus proppat med fjärilar. Det var ett bra sätt att döda lite timmar på och barnen blev uttröttade av värmen. Mötte Malin på kvällen för att åka och inhandla scrapbook-grejjer. Trodde faktiskt inte att jag skulle börja med det men nu när jag har så mycket bilder så måste jag ju göra något med dom...
 
Fick förresten paket från Sverige idag. Hela två gröna postenkuvert damp ner i brevlådan och jag kände mig som ett barn på julafton. Så tack fam. Blomkvist/Svens, paketet är otroligt uppskattat!! 

Juni 18, 2012


I brist på annat så får det bli en gammal favorit. Saknar alla i mitt knäppa lag därhemma

Alla dessa måndagar... Att börja en ny vecka känns alltid rätt tungt. Dagen har ändå gått bra och jag tog mig även iväg för att simma när jag slutat. Något som är lite trökigt här borta nu är att det är FÖR varmt ute. Eller är det fel sak att klaga över hem till Sverige nu? Det går alltså inte att hitta på så mycket med barnen utomhus då de flyr in till ACn (och TVn..) efter bara några minuter. Menmen, jag får släpa iväg dem till poolen imorgon tror jag.. men nu är det dags att se på lite HIMYM och sen sova. Godnatt

20 år




Trots att det är lite ledsamt att inte spendera sin födelsedag hemma med nära och kära så fick jag en riktigt fin födelsedag tillslut! Jag gjorde traditionsenligt en jordgubbstårta men den såg mycket bättre ut än vad den smakade.. jag mös med mina fina värdbarn och hade en superbra födelsedagsmiddag på Cheesecake Factory (såklart!) med mina härliga tjejer som hade gjort det så fint!

Gårdagen bjöd även på en riktigt rolig utgång som som vanligt bjöd på en hel del knäppa grejjer. Där ingick vara ryskor, cigarettbrännsår, tequila och en helt oförglömlig situation med en städskrubb. Som det ska vara alltså?

Så tack till alla som skickat gratulationer och uppvaktat mig på min födelsedag! Det är med ett tungt hjärta jag säger hejdå till tonåren, den har bjudit på många roliga minnen! Och här borta så kan jag inte ens glädja mig åt systemetåldern riktigt än. Jag får trösta mig med att man här ändå betraktas som en liten skitunge fram tills 21 års ålder. 20-årskrisen får helt enkelt vänta tills jag kommer hem igen..

Go Reds!









Igår var jag på min första baseballmatch tillsammans med Mackenzie och hennes bror Cole. Så sjukt roliga och härliga månniskor! Jag hade det jätteroligt och mitt mission för kvällen var att vara med på jumbotronen. Jag var TVÅ platser ifrån, gissa hur sur jag blev? haha.

Annars så jobbar jag mycket nu om dagarna. Idag jobbade jag 1pm-11pm och det väntas 10-timmarspass både imorgon och på fredag. Det är en omställning att jobba så mycket mer även om själva jobbet inte alltid är så ansträngande. Idag hängde vi vid poolen, blåste såpbubblor, beställde pizza och var ute och hade "photoshoot". Det är så mycket saker jag behöver göra men nu finns det inte samma tid som jag haft tidigare. Aja, tur att jag inte alltid har det så här i alla fall! Men nu har jag inte tid för det här mer, måste sova. Pussss

Niagara Falls





Toronto, Ontario, Canada









Vilken helg det blev! Somliga saker så sjuka att de borde stanna där i Kanada.. Men det är sånt man skrattar åt i framtiden, eller hur? Annars så tror jag bilderna talar för sig själva.  

Awesome


Fem timmar gjorda, fem timmar kvar




Helgäventyr




Nu springer jag runt och förbereder det sista inför helgen. Jag börjar jobba om ett litet tag och direkt när jag slutar så ska vi bege oss av på roadtrip till... Kanada! Toronto och Niagara Fallen väntar, har en känsla att det kommer bli grymt!

Konsert



Dämpade sorgerna över att barnen fått sommarlov med att gå på konsert igår, hehe. Red Hot Chili Peppers stod för underhållningen och dom var riktigt grymma! Jag kan väl inte påstå att jag är något stort fan men det var ju ändå en hel del låtar som man kände igen. Något som var riktigt jäkla surt och som jag fortfarande är sur över är att jag inte fick ta med kameran in då den var "för stor". Så inte en endaste bild kunde jag ta då även min mobil var helt urladdad. Morr....

Idag jobbade jag två timmar på förmiddagen och drog sen iväg och körde ett gympass. Ligger nu i sängen och är så slut att jag inte orkar röra mig... men jag ska väl släpa mig in i duschen i alla fall för att sen åka till Jungle Jim's. Pussss

Last time







Hade mitt sista fotokurstillfälle ikväll. Kommer sakna mina härliga medelålderstanter, haha. Vi träffades och gick runt och fotade i mysiga Milford för att sedan gå och sätta oss på en restaurang för att ta något att dricka. Det blev en Diet coke och en tomatsoppa för min del. "Nyttigt" värre! för att vara USA, haha.

Ni ser förresten den asfräna cykeln? Blev helt kär i den så en sån vill jag ha som homecoming present sen mamma! En bil skulle ju såklart vara rätt oslagbart de å men jag kan nöja mig med att få cykeln pimpad faktiskt. Karin är ju grym på sånt pill *blinkblink*.

Monday again



Nu är det tillbaka till verkligheten igen på alla sätt och vis. Två veckors ledighet har varit otroligt skönt och uppskattat men idag så var det dags att börja jobba igen. Min tanke var att ta en hårdkörning på gymmet nu också eftersom träning och hälsa inte direkt har varit prioriterat dom här veckorna när jag haft besök. Såklart så vaknar jag upp med värkande hals så det får bli en lång promenad istället tror jag. Det vankas äventyr i helgen och långa jobbdagar den här veckan då barnen får sommarlov så att bli sjuk är det sista jag planerar. Då får faktiskt gymmet vänta. 

Efter några jättehärliga dagar med Sofia så vinkade jag av henne på flygplatsen i fredags. Resten av helgen har bestått av bland annat utgång, poolhäng, sushi och såklart frozen yogurt. En riktigt bra helg alltså. Klockan är bara tio men det är redan 21 grader så jag tänkte springa ut och sola lite nu. PUSS

Torsdagstankar

Vad knäppt det är att jag som egentligen har så himla mycket att berätta inte ska kunna klämma ur mig lite mer än bara bilder på allt roligt som händer.  Samtidigt så snurrar så mycket tankar i mitt huvud så jag vet inte vart jag ska börja. När vi var i CA så sa Niklas till mig ”Fattar du hur bra du har det eller?”. Tänk vad rätt han har men själv så är jag för dum för att förstå det. Nu är jag i alla fall så himla glad att jag åkte hur gärna jag än ville vända där på Arlanda. Jag är så tacksam för allt jag får vara med om och skulle rekommendera varendaste en som har chansen att åka att inte tveka för en sekund! Att bo hos familjen man jobbar hos är visserligen påfrestande. Att vakna tidigt på morgonen när man är ledig av att någon studsar basketbollar på våningen över är inte det roligaste och man kan inte tänka att man tar reda på disken morgonen efter istället. Men ändå så är det så speciellt att få ha blivit en del av en annan familj. Det är speciellt när barnen så gärna vill ha med mig på saker, idag ringde en av tjejerna och tjöt ”We’re going to the pool!! Can you come??” och så besvikna de blev när jag inte kunde följa med till The lake house förra helgen.  


Hur bra jag än har det så går det ändå inte att ignorera käftsmällarna av hemlängtan som kommer ibland. Imorgon är det begravning hemma och jag vill såklart vara hemma och ta farväl till en person som betytt mycket för mig. Istället ska jag skjutsa Sofia till flygplatsen som åker hem till Sverige, bli lämnad ensam och för första gången när jag är här inte ha något speciellt datum att räkna ner dagarna till.


Nej, vissa dagar är tyngre än andra och jag önskar att jag var hemma men ändå så är jag så glad att jag åkte och får vara med om så mycket roligt det här året.


Los Angeles






















RSS 2.0