Mars 30, 2012



Till min glädje så hade febern övergivit mig till idag. Så medans grabbarna i familjen gav sig ut på hike så följde jag med tjejerna på stan för att leta souvenirer. Det var precis lagom aktivitetsnivå för mig, med den här förkylningen så hade jag inte orkat så mycket mer. Vi gick i allt från souvenirbutiker till gallerys (kallar man det gallerier på svenska? jag tappar svenska ord jämt nu förtiden...) och jag har till och med fått hålla i en meteroit idag! Tyckte det var skitcoolt.

Nu är klockan efter tio på kvällen här och tidigt i morgonbitti så tar flyget oss hem till Cincinnati igen. Jag har i princip packat färdigt och ska bara ta en dusch innan det är läggdags. På vägen hit hade jag fönsterplats med extra benutrymme och sov hela resan, tror inte jag kan förvänta mig samma tur den här gången men man kan ju alltid hoppas! Det ska bli skönt att få komma "hem" även om det inte är hemma på riktigt. Helst så vill jag komma hem till Valbo och krama sönder min fina, mötas av gladaste Nova, sova i min egna säng och låta väskan stå i dagar innan jag ens funderar på att börja packa upp.

Jag vill förresten också bara uppmana alla som läser att sätta på SVT 1 11.30 imorgon (idag i Sverige) för att se min bästa syster och Brynäs vinna SM-guld! Det är bäst för er som faktiskt har chansen att ni kollar!

11:13

Vilar från skidåkning idag efter en natt med hemsk feberfrossa. Utsikten från mitt rum får stå för underhållningen idag. Tur att Utah är fint i alla fall.




Onsdag

Nu är jag en supertrött tjej med superont i halsen. Jag är rädd för att min värdmamma har smittat mig så vi får se om jag är nå pigg för skidåkning imorgon.

Ikväll har jag i alla fall lärt min värdfamilj att spela Plump och det blev riktigt omtyckt! Annars så är idag den första dagen på den här resan som jag känt att jag faktiskt har jobbat. Jag och killarna var ute i backarna själva ett tag (ingen bröt benet och ingen tappades bort) utöver det så har jag hittills mest försökt hjälpa till lite här och var men mest känt mig som en dyr gäst. Menmen, det verkar inte störa dom så..

Nu är det i alla fall läggdags för min del och hoppas på att jag känner mig bättre imorgon! Godnatt!



27:e

Tre dagars skidåkande har satt sina spår, min stackars kropp! Haha. Igår var det kallt och riktig snöstorm vilket var lite sådär men istället så var det härliga backar med nysnö idag. Nu är klockan sju på kvällen här och den efterlängtade pizzan är på väg.. hehe. Sen dröjer det nog inte länge tills jag går och lägger mig, är helt slut!

Jag vet att den 27:e har passerat hemma i Sverige men jag tänker ändå skicka ett jättegrattis hem till bästa pappa på födelsedagen!


Första skiddagen

Klockan sju imorse var det uppstigning. Vi begav oss till backarna och fixade liftkort och grejer. Efter ett åk så lämnades barnen till skidskolan, förutom äldsta killen som tappades bort och var borta halva dagen, haha (vill tillägga att det inte var mitt fel). För min del så blev det en massa åk tillsammans med mina värdföräldrar och vi hade också lite skidlektioner. Med tanke på att jag inte åkt skidor på 6-7 år så känner jag att jag kommit in i det snabbt och känner mig riktigt grym faktiskt. Sanningen är nog dock att jag ser lika graciös ut som Stig-Helmer när jag glider nerför backen.. Men det sket man väl i :)

En heldags skidåkning avslutades sen med ett dopp i hot tuben och pizza. Jag har även gjort lite korttrick för en förtvivlad 8-åring och tillsammans med yngsta killen byggt på veckans utmaning; ett stort pussel. Så det har varit en lyckad dag och nu ligger jag i sängen redo för att sova och ladda för morgondagen. Godnatt!


Park City, Utah

Efter en fyra timmars flygresa så är vi framme i Park City. Vi landade i Salt Lake City och åkte vidare hit. Tydligen så tävlade man bland annat i backhoppning här i Park City när OS var i Salt Lake City, rätt coolt.

Nu är det varmt ute, runt 17 grader tror jag så nå vidare snö är det inte här i Utah men här uppe vid "stugan" (skitstort lyxigt hus..) är det en hel del snö. Så vi har redan hunnit med snöbollskrig och gjort en snögubbe. Det är nog allt jag har att säga för tillfället. Skickar också en hälsning till mina föräldrar att tidsskillnaden är 8 timmar efter ni ställt om klockan där hemma. Hörshej


Påskmat





IKEA hade idag svensk påskbuffé så vart middagen skulle ätas var givet! Jag satt till och med och åt sill för glatta livet, haha. När jag och Madde var mätta och belåtna åkte vi vidare till en annan au pairs hus och umgicks. Vi bjöd på kladdkaka som vi bakat och den fick (såklart) högsta betyg, finns det liksom någon i världen som inte älskar kladdkaka??

Nu sitter jag här med lite småångest att jag ska upp om bara fyra timmar... då bär det av mot Utah med värdfamiljen och jag har inte ens packat klart. Hur packar man egentligen till en skidresa när det kommer vara mellan 10-15 grader varje dag? Det får bli som det blir, för nu vill jag sova!

Hello and welcome to Cincinnati

Det är alltså här jag hänger nuförtiden:






Eden Park/Mount Adams

Har haft en superhärlig dag med Madde. Temperaturen har nått över 30 grader idag så vi smälte i princip bort (men man ska väl inte klaga?) när vi låg och solade. Vi åt och strosade sen runt över stadsdelen Mount Adams och njöt av de fina utsikterna. Så mycket bättre blir det inte!










Friends

Häng i solen hos Madde och kikat på lilltjejens fotbollsträning är vad dagen bestått av. Idag är också härmed dagen som jag känner att jag blivit helt godkänd som vän av mitt 8-åriga värdbarn. Redan från början så fick jag veta att hon skulle vara den svåraste vilket också visade sig var helt sant. Så efter en massa lek under syrrans träning och efter att ha gått ut för att sitta i mitt knä och spela spel på iphonen tillsammans nu på kvällen så känner jag mig glad att jag äntligen är omtyckt även av henne!
-
Vill sen bara flika in att mer än två dagar tog det inte, sen var The Hunger Games slut, haha. Jag låg vaken till 3 på natten igår och läste för det gick verkligen inte att lägga ifrån sig boken.. Det blev nästan jobbigt men ooh så bra den var och nu längtar jag lika mycket som alla andra till att få se filmen! Haha.



The Hunger games

Klockan är snart fyra på eftermiddagen och jag har nu påbörjat mina 4,5 lediga dagar innan vi åker till Utah. Så nu sitter jag ute i 28 grader och sol (hihi) och läser boken som det är sån otrolig hysteri om här i USA; The Hunger games. Filmen har premiär nu den 23:e och enligt Mackenzie och hennes kompisar så är det en bok jag bara MÅSTE läsa, haha. Så här sitter jag nu och hoppas att den lever upp till förväntningarna. Om inte annars så är det i alla fall bra engelskaträning!


Mer från paraden















St. Patrick's Day Parade













Will you marry me?

St. Patrick's Day är över och jag har haft en superbra dag! Nu ligger jag helt slut i sängen med ömmande fötter och ska sova. Mitt batteri på kameran tog slut efter halva dagen men jag har ändå hunnit tagit mer än 500 bilder... de flesta ser dock helt mongo ut med tanke på mina erfarenheter med inställningarna, men ändå. Ni får i alla fall räkna med att det kommer komma bildbomber från den här dagen. Så det vi gjorde var att först titta på The St. Patrick's Day parade vilket bjöd på härlig stämning och den var rolig att se på. Vi fortsatte med att vara Downtown där festligheterna fortsatte. Det blev lunch och glass i solen innan vi tog oss till Cincinnatis egna view point eller utkikstorn. Det var mäktigt och roligt att se, dock såklart inte lika speciellt som Chicagos Sears Tower eller New Yorks Rockefeller center. Hissen sista biten upp ska vi inte ens prata om, här snackar vi cellskräck!

Efter att sen ha suttit på en irländsk pub ett bra tag så tog vi oss vidare till en bar/klubb och dansade arslena av oss. Det här stället var mer normalt än det förra och det var grymt kul (och normalt är då när "morsor på stan" glider upp på scenen och kör sexdanser med den småfeta medelålderssångaren i bandet, haha). 3 timmars dans fick räcka så kvällen slutade tidigt och avslutades med snabbmat. 

 Jag blev förövrigt friad till idag också, haha. Lite småcoolt, första gången sådär!:


Smile



Ikväll så lägger jag mig med ett leende på läpparna. Spenderade även den här fredagen tillsammans med Mackenzie och fick även träffa en hel hög av hennes high school-kompisar. Vi var säkert 10 st tjejer som först såg på lacrosse, åkte för att äta pizza (USA:s godaste hittills!) och avslutade med glass. Jag följde sedan med Mackenzie hem för att ta det lugnt hos henne. Hon har verkligen världens goaste familj. Hennes mamma hade varit på IKEA och hade då köpt Anna's kakor (såklart) och blåbär- och lingonchoklad till mig. Jag fick sen också låna en massa skidkläder och skidsaker till resan till Park City nästa vecka. Man blir så glad av att det finns så omtänksamma människor!

Imorgon (eller idag) är det St. Patricks Day här i USA. Egentligen så är det en irländsk högtid (nationaldag om jag inte har helt fel) men dom firar den i alla fall här också. Som jag fattat det som så ska man klä sig i grönt och gör man inte det så får folk nypa en och folk utnyttjar firandet till att få supa till lite. Så imorgon så ska jag tillsammans med flera andra au pairer bege oss Downtown och kika på the St. Patrick parade. Eftersom jag inte äger något grönt plagg så får jag nog räkna med några nypningar också.. men nu ska jag sova, godnatt!

Having a good time





stekbild från igår/fular mig med barnen/myntlektion och förhör


Nu har jag en shorts- och linnebränna men är bara glad för att jag fått lite färg. Jag har även, trots ännu ett sjukt barn, haft ett par riktigt bra och fina dagar fyllda med skratt och roligheter. Ser fram emot morgondagen som innebär löning och helg. PUSS


Det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder?

Imorse var det max 10 grader ute och mitt 6-åriga värdbarn gick med korta shorts till skolan för att det hade minsann mamma sagt var okej (det ska bli mycket varmare senare idag). Så när vi cyklar hemifrån så känner jag mig som en hemsk au pair och undrar vad alla föräldrar och lärare ska tänka om mig som inte klär på ungen när det är kallt ute. Samma sak den dagen då det regnade så mycket, jag gjorde ett tappert försök med gummistövlar men när två av tre inte ens äger ett par så gick det inge vidare.

Vart jag vill komma är att jag egentligen inte alls behöver oroa mig. När jag kom till skolan så såg jag inte en endaste unge med långbyxor och många med bara T-shirt. Här har de inte alls samma "klä-dig-efter-väder"-klädkod som hemma i Sverige och jag har inte vant mig med det än. Folk går ut utan jacka när det är minusgrader för de kliver i princip aldrig ur sina bilar (dom har ju drive-thru till allt..) och ungarna klär knappt på sig när de går till skolan för skulle det vara så att det är kallt/snöar/regnar då har de helt enkelt rasterna inomhus. Så här känner jag mig som en riktig viking som kan predika som äldre generationer brukar att "på min tid var man minsann inte så bortskämda..." och "tänk vad bra ni har det för hemma i Sverige så..." osv. Fast egentligen så tänker jag på alla raster man blivit utslängd och lidit av kylan och är riktigt avundsjuk på de här lyckliga barnen..

Avslutar med en söt liten bild på vad jag hittade i torktumlaren imorse när jag skulle vika tvätt...


En dag i solen






Mars 12, 2012

Idag har jag i princip inte jobbat någonting. Min värdpappa är på affärsresa och min värdmamma jobbar natt den här veckan vilket betyder att jag också jobbar natt. Eller har nattjour kanske man kan kalla det? I övrigt så ska jag bara få iväg barnen till skolan på morgnarna så det ser ut att bli en rätt så lugn vecka.

Så idag tog jag vara på min sovmorgon och har sedan tagit det lugnt. Jag har även gett mig f*n på att jag ska lära mig fota och kunna utnyttja min kamera så jag har spenderat flera timmar med att fota en massa och läst om många grundsaker på internet. Så efter 100-tals bilder och mycket läsning så känner jag att jag har någorlunda koll på vad ISO, bländare, slutartid och exponering är. Med lite övning så ska jag också bara lära mig att använda det!


Svar till

..Hannah om Fina tavlan från Mackenzie:

SHIIIT VILKEN FIN TAVLA! Blev helt kääär i den! Skulle du kunna fråga hur den är gjord?! Jag vill ha en likadan!!

Fin och bra blogg btw!! ha det toppen :)


SVAR: Tack vad gullig du är! Tydligen så ska det vara jättelätt. Man klistrar fast kritorna som man vill ha dem och sen tar man en hårfön och smälter färgerna för att sedan blåsa ut dem. Lycka till och hoppas du förstod min förklaring!
 


..Ingrid: Tack för tipset om gröten! Ska ta och testa det någon dag innan jag dömer ut den...

..Elisabeth: Tack för receptet! Jag måste ta och testa det så sylten kommer till användning!




Awesome

Den här helgen har bjudit på god mat, mycket skratt och härligt sällskap. Jag testade på USA:s uteliv för första gången också. Trots att jag så många gånger, från flera olika håll, har fått höra hur det är så går det ändå inte att förstå förens man ser det med egna ögon. Vårt sällskap hade det så himla roligt och roade oss med att bara se på hur folk betedde sig. När nykterheten kom ikapp en så blev det dock bara sjukt. Tjejer står alltså på fullaste allvar (självklart iklädda i det minsta ni kan tänka er) på alla fyra och gnuggar sig mot killarna. Det var verkligen en upplevelse och jag när jag tänker på det så kan jag inte annat än vara så himla tacksam och lycklig för att jag har min finaste och underbara pojkvän därhemma och slipper vara så desperata som dem.

Idag sov vi ut och blev så otroligt glada när vi märkte hur varmt det var. Vi njöt av frukost/lunch på Panera Bread ute i solen och hade det så himla bra. Jag har även hunnit med att sitta ute och pratat med min fina och jobbat. Kvällen och helgen avslutar jag sedan med en B&J's och Sex And The City. Så mycket bättre blir det inte.












Härliga tider

 

Hade en riktigt bra och rolig gårdag och den här dagen har bjudit på härligt väder och värme. Nu ska jag jobba ett par timmar så jag får berätta mer om min helg senare. Puss!

 


Fina tavlan från Mackenzie





För man blir så varm i hjärtat av att veta att man är omgiven av fina människor trots att man är så långt hemifrån!

Dagen

Klockan är efter ett på natten och jag är supertrött. Den här kvällen har jag spenderat tillsammans med Mackenzie, vi har ätit frozen yoghurt och tittat på Modern family. Hon var dessutom så gullig och hade gjort en jättefin tavla som jag fick. Ska visa en bild sen!

Idag så har jag annars haft sovmorgon, tränat och jobbat 3-8. Barnen hade en riktig lyckodag. Pizza till middag plus att vi gjorde kanel- och vaniljbullar tillsammans och sen så kom deras pappa hem med glass. Jag börjar faktiskt bli lite imponerad av mig själv som lyckas hålla koll på så mycket samtidigt. Idag tog jag t.ex. hand om 5 barn (en hade playdate), två hundar plus att jag bakade bullar mitt i allt hämtande och skjutsande.

Igår åt förresten Madde och jag lyxlunch på The Cheesecake Factory. Det var verkligen supergott och eftersom det var min första gång där så måste man ju bara prova en cheesecake. Och guuud så gott det var! Tur var i alla fall att vi delade en bit för vi orkade inte ens äta upp den tillsammans, haha. Så som ni kanske förstår så var det verkligen inte sista gången jag besökte det stället! ;) Men nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Imorgon är jag ledig så då blir det antagligen till att titta på melodifestivalen tillsammans med Madde och senare så ska vi umgås med en massa au pairer och gå ut på kvällen. Godnatt! (och godmorgon Sverige!)


Onsdag

Efter att jag lämnat ungarna på skolan imorse så gjorde jag för första gången i mitt liv havregrynsgröt till frukost. Eller.. det kanske var andra gången egentligen men senast jag försökte så sprängde jag ner hela micron med den istället för att äta den så jag vet inte om den gången räknas?? Jag kan i alla fall säga att jag led mig igenom varenda tugga. Ska det verkligen smaka typ, blött papper? Det var ingen höjdare alltså.

Jag var sedan duktig och tränade och tänkte även ge mig ut på en powerwalk. Den här gången tog jag med mig hunden men någon vidare powerwalk blev det väl inte. Tydligen så hade hon aldrig gått på "The bike trail" förut så det blev istället någon typ av socialträning för henne. Att gå under broar, se konstiga siluetter på avstånd, bli skrämd av cyklar osv. tyckte inte hon var nå vidare så det blev en del dragkamper då hon absolut skulle därifrån. Hon blev i alla fall bättre efter ett tag så vi får ta och fortsätta att träna på det där tror jag.

Eftermiddagen spenderade jag med att hoppa studsmatta med tjejerna och sedan med få iväg tre av barnen till varsin lacrosseträning. Det är lättare sagt än gjort kan jag säga. Den ena vill inte, den andra hittar inte skorna och den tredje blir därför sen. Det löste sig i alla fall och efter att jag skjutsat dom och tittat lite på träningarna tillsammans med 6-åringen så åkte vi hem och jag fick sluta för dagen. Jag lyckades göra en riktigt god köttfärssås till middag och så mycket mer har jag inte haft för mig. Ikväll har jag tänkt lägga mig tidigt så jag inte är lika trött på morgnarna som jag varit de senaste dagarna. Så det får bli något SATC-avsnitt nu innan det är läggdags för min del.

 


21 grader och sol

Sitter ute och njuter av solen och värmen innan det är dags att hämta ungarna vid skolan. Ibland har man det allt bra!


Härliga dag

Idag har min värdmamma varit ledig vilket betyder att även jag har varit ledig. Så jag började dagen med sovmorgon och åkte sedan för att fixa ett bankkonto och handla. Det har varit 16 grader och sol här idag så jag begav mig ut på en powerwalk/joggingtur i det härliga vädret! Det är sjukt egentligen, igår var det snö och kallt och idag är det nästan sommarvärme i solen? Jag förstår mig verkligen inte på vädret här i USA men imorgon ska det bli 20 grader så jag är inte den som klagar!

Vill ni förresten veta vad min värdmamma berättade idag? Jo, tydligen så har alla au pairer dom haft tidigare gått upp i vikt när dom varit här (konstigt). Hur roligt tror ni jag tyckte det var att höra? Men istället för att bli bitter så ser jag det som en utmaning att istället bli den första som gått ner i vikt här (höhö). Så det så :)

John G. Shedd Aquarium













Tillbaka till verkligheten

Måndag morgon och nu är jag tillbaka för att jobba. Igår sa vi med ett tungt hjärta hejdå till Chicago och begav oss mot Cincinnati igen. Några dagar räckte inte alls för att se tillräckligt av den staden så jag hoppas att jag kommer åka tillbaka under det här året. Den gången får det gärna också vara lite varmare där ;) Efter flera timmars biltur så åkte vi direkt till flygplatsen för att släppa av Sofia som skulle flyga hem till Dallas igen. Det var med ett ännu tyngre hjärta jag sa hejdå till henne men jag tröstar mig med att vi kommer ses igen innan hon åker hem till Sverige på sitt sommarlov!

Nu ska jag jobba två och en halv vecka, ha en halv vecka ledig och sedan i slutet av mars följer jag med min värdfamilj till Park City, Utah över springbreak. Nu har inte jag åkt skidor på flera år men jag tror det kommer bli riktigt roligt! Vi ska tydligen sen också bo på ett väldigt fint hotell med bathtub och allt möjligt så det känns bra att jag har något mer att se fram emot!


En drive-thru ATM på vägen hem igår. Så typiskt amerikanskt det kan bli. Här har dom t.o.m. drive-thru till apoteken liksom..


Chicago - dag 3

Vi började dagen med att äta frukost och se "The Bean". En skulptur formad som en böna och eftersom båda av oss sett filmen The Vow nyligen så var vi bara tvungna att se denna böna som Rachel McAdams och Channing Tatum står och pussas under efter att de gift sig. Kan förövrigt rekommendera er att se filmen när den kommer till Sverige!

Efter det traskade vi iväg i kylan mot Shedd's aquarium. Det här var alltså ett ställe man tydligen bara måste besöka när man är i Chicago. Väl framme så ser vi till vår förskräckelse VÄRLDENS längsta kö för att komma in. Alltså nu snackar vi hemsk Ullareds-klass... Så vad gör vi? Första tanken som slog oss var såklart att vända men eftersom stället skulle vara så speciellt så ställer vi oss i kön. Och nog köade vi allt, vilket inte hade varit så farligt om det inte hade varit för kylan och blåsten! Hjälp, vad vi frös! Men med tanke på att killen bakom stod i T-shirt och en tjej framför hade ballerinaskor på sig så hade vi det inte värst. Så frågan är sen om det var värt det? Pengarna var det absolut värt för det var riktigt häftigt där inne! Jag hade dock inte rekommenderat någon annan att köa så länge för samma sak. Efter många timmar där inne var vi helt slut. Vi åkte till shoppingcentret och lämnade tillbaka en grej som Sofia köpt dagen före och sedan så bjöd kvällen på riktigt god mat och film. Vi knäppte så många bilder under dagen så bilderna från akvariumet får komma i ett eget inlägg senare.











Chicago - dag 2

På morgonen så fick vi bokstavligen talat släpa oss ur sängarna. Vi var så otroligt trötta. Dagen hade i alla fall shopping på schemat så det gjorde inte så mycket att det spöregnade ute. Vi tog en taxi till Magnificent Mile som är Chicogos stora shoppinggata. P.g.a. regnet så spenderade vi mest tid inne på Water Tower Place som är ett sju våningar stort shoppingcenter. Där inne fick man dock tydligen inte ta några bilder? Så i bildväg har dagen inte så mycket att erbjuda (förutom några smygfoton). Efter 7 timmar av shopping så värkte våra fötter så enormt så då gick vi till en pizzarestaurang, som min värdpappa hade tipsat om, och åt en äkta "Chicago deep dish-pizza". Det var otroligt gott och vi blev så sjukt mätta! Vi hade egentligen tänkt gå ut på kvällen men det slutade med att vi däckade på vårt rum helt slut efter dagen, haha.

Nu är klockan halv tio på morgonen och det här är vår sista riktiga dag här då morgondagen blir vår resdag. Vi tänkte börja med att gå till Shedd Aquarium som ska vara ett av landets bästa akvarium. Sedan så får helt enkelt vädret avgöra lite var vi gör resten av dagen.





Chicago - dag 1

Efter att vi kommit fram så promenerade vi iväg till Chicago's högsta byggnad Sears Tower/Willis Tower. Där åkte vi upp till Skydeck och såg på utsikten över hela staden. Vi kom dit i precis lagom tid då vi både fick se Chicago i dagsljus och sen se staden tändas inför kvällen. Det var som sagt sjukt mäktigt och det häftigaste var "glasbalkongerna" som man kunde gå ut på. Ska jag vara ärlig så höll jag på att skita på mig när jag gick ut där och såg marken 400m under fötterna.. men det var sjukt häftigt!

Senare på kvällen gick vi till Navy Pier som tyvärr visade sig vara stängt men inte blev vi bittra för det! Vi fick, tack vare promenaden,  se en hel del av staden och många platser med riktigt härliga utsikter! En grymt bra dag som innehöll många nya minnen för livet!














The view from Sears Tower, Chicago

Nu har vi sett Chicago på bästa möjliga sätt. Jag kan inte annat än säga att det är sjukt mäktigt! Jag älskar dessa storstäder och jag önskar så att jag fick bo i en. Vi har inte betalat något wifi på rummet vilket betyder uppdateringar från telefonen och mobilbilder för tillfället. Bilderna från kameran får jag visa senare.

Nu ska vi göra oss i ordning för att gå mot Navy Pier. Det ska tydligen vara en populär plats för turister och ha en massa bra restauranger vilket passar oss perfekt då vi börjar bli hungriga. Puss och kram!


Vi lever!


Roadtripen har startat!

Nu beger vi oss av mot... Chicago!!



RSS 2.0