Highway 1 och Santa Barbara









San Francisco

















Underbart




Att två veckor kan gå så fort? Vi har i alla fall haft det så enormt bra men det gör ändå så ont när jag tänker på hur länge det dröjer tills vi ses igen. Tur i alla fall att världens bästa Sofia kommer hit några dagar nu ♥

Lever livet



Ja, vi lever! San Francisco var lika underbart som förväntat men nu är vi i L.A igen! Vi tog den berömda kustvägen Highway 1 tillbaka och den var helt fucking amaaazing för att säga det på amerikanskt vis. Vilka utsikter alltså!
-
All bilkörning har gått riktigt bra trots Niklas första gång på sjufiliga motorvägar och stadskörning i SF. Jag är riktigt stolt över oss faktiskt ^^.
-
Och när vi checkade in på hotellet igår kväll så säger receptionisten "It's your lucky day today, I'm going to upgrade you to a suite". Trodde sånt bara hände på film men nejdu, nu bor vi i det största hotellrummet vi någonsin bott i med två badrum och vardagsrum. I Los Angeles av alla ställen! Nu ska vi ut och upptäcka Hollywood, KRAM.

Fina dagar







God mat, nöjesfält, zoo, shopping, graduation party och en massa annat har vi hunnit med de här dagarna. Tiden till att sitta vid datorn finns liksom inte till. Klockan närmar sig sex och idag har vi hittills hunnit med att titta på min yngsta värdunges fotbollsmatch och sedan Champions Leauge-finalen. Nu ska vi göra oss i ordning för att åka och äta på T.G.I Friday's. Min mage skriker efter en vanilla bean cake.. hihi.

Och på måndag beger vi oss som sagt till Kalifornien! San Francisco och Los Angeles väntar på oss, tror inte livet kan bli bättre!

Har det himlans bra just nu




Räknar ner ♥



Åhååå, fick en frestarbild av syster. Snart så är det hos mig! Som jag längtat!

Och höll nästan på att glömma, min underbara kille kommer ju också ;) Det var över 100 dagar sen vi sågs senast och nu är det bara timmar kvar tills vi ses igen. Helt ofattbart ♥

Friday Night Out



En kväll utan dess like. Hade jag vetat bättre så borde jag väl ha röstat för att ha gått på baseball istället.. haha.

För vi vet hur man firar på bästa sätt







Sånt gör man bara i USA.


-Åker till apoteket och köper nagellack för 14kr styck. 

Onsdag



Är ledig idag så efter att ha legat och dragit mig i sängen och pratat med min fina (4 dagar kvar!!!) så tog jag mig till gymmet. Dissade tränaren och sa att jag inte har någon träningsvärk alls idag ju. Men det fick jag sota för kan jag säga, haha. Tur att jag inte har småbarn som behöver bäras runt på, jag kunde alltså knappt vrida ratten på vägen hem... växla ska vi inte ens tala om.

Nu blir det att ta det lugnt innan jag ska iväg och träffa en annan svensk au pair från en annan förmedling. Det ska bli skitkul då det är lite för dåligt med svenska au pairer här faktiskt. Bara tyskar överallt.. haha.

Min familjs första au pair (jag är deras fjärde) är förresten här och hälsar på. Jag trodde hon skulle komma idag men hon kom redan igår så jag blev lite paff när hon, hennes syster och deras mamma dök upp på gården när jag satt ute och solade. Det var kul att få träffa henne samtidigt som det är lite jobbigt att undra om jag blir jämförd eftersom jag vet att familjen tyckte om henne jättemycket och att hon var jättebra. Menmen, eftersom åldrarna på barnen är så pass olika så har även arbetsuppgifterna förändrats och mina värdföräldrar har redan nämnt det här med att kunna förlänga sitt au pair-år flera gånger så verkar det i alla fall som att de tycker om mig också.. :)

LA fitness



Tre månader skulle det ta innan jag fick tummen ur röven och fixade mig ett gymmedlemsskap, haha. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag trodde det skulle bli så enkelt som att gå fram och säga "Hej, jag vill ha ett månadskort", betala och börja köra men så lätt skulle vi ju inte ha det! Jag fick sitta och prata om vad jag ville få ut av min träning, blablabla, få rundtur, prata priser osv. När jag var klar med det så fick jag bli tränad av en personlig tränare. Eller först så skulle jag vägas, mätas både på längden och mängd kroppsfett och sen bli utfrågad igen. Seeen efter jag vet inte hur länge så fick jag till slut börja träna. Jag fick köra en massa olika övningar och det var inte så farligt jobbigt. Det var skönt att ha någon som sa åt mig vad jag skulle göra i alla fall. Efteråt så tackade jag nej till att fortsätta med att ha en personlig tränare eftersom min au pair-budget inte riktigt tillåter det, men jag tror han gillade mig för jag lovade att jag skulle komma tillbaka imorgon och då ska vi tydligen köra överkropp och bål. Gratis personlig träning tackar man ju inte nej till?

Sneaky kid



Imorse när vi skulle åka iväg till skolan så sitter min fashionista till värdunge på cykeln med kort kjol och höga lackstövlar. En outfit som jag själv aldrig skulle sätta på mig och en outfit jag var osäker på om hennes mamma skulle acceptera. Inte för att hon brukar vara så noga när det gäller sånt men jag bad henne byta skor i alla fall och sa att det skulle bli alldeles för varmt med stövlar, vilket också var sant. Det blev höga suckar, protester och önskemål om att få ta med flipflopsen i ryggsäcken istället. Jag sa bestämt nej och hon gick för att byta skor. När hon tog lite för lång tid på sig så gick jag för att kolla, hon kommer ut med andra skor och ryggsäcken på ryggen. När jag inte ser stövlarna ligga slängda mitt på golvet som dom annars skulle ha varit så blir jag lite misstänksam och frågar "E****, har du lagt ner stövlarna i ryggsäcken?", hon svarar med ett förvånansvärt trovärdigt och oskyldigt "Va?" men mycket riktigt så hittar jag såklart stövlarna nedpackade i ryggsäcken följt av ett besviket "Poop" från henne.

Den här tjejen är SEX år. Tror ni jag är lite glad att jag inte kommer behöva handskas med henne som tonåring?  

Baseball.

Såg min allra första baseballmatch idag. Kände att det var på tiden då båda killarna spelar och min värdpappa är coach. Nu ska jag bara lära mig reglerna också men det blir nog ingen lätt match. Lite fick jag förklarat för mig idag men jag gav upp efter ett tag och tog bara en massa bilder istället.

De två kommande dagarna har jag två timmars jobb framför mig. Låter jobbigt va? hehe. Den här veckan jobbar jag totalt bara 15,5 timmar så jag känner mig faktiskt något överbetald. Menmen, det är inte jag som gjort schemat så det är bara att tacka och ta emot!





En dag i parken










Det blev en superhärlig dag från början till slut. Började med en springtur för att sedan åka och möta upp tjejerna i en park vid Tinas hus och solade hela eftermiddagen. Kvällen spenderade jag med Mackenzie, vi åkte och åt, jag tog sen med en kladdkaka som jag gjort hem till henne som vi åt tillsammans med hennes familj. Det blev en succé såklart ;) Jag satt sen och lärde henne och hennes brorsa svenska. Det kan ha varit bland det roligaste jag varit med om. Jag småskrattar fortfarande åt tanken och kommer absolut tycka att det var värt att missa några timmars sömn för. Men nu är det dags att sova. Godnatt ♥

Lördagkväll




Ensam, ledsen och besviken

Jag visste att den här dagen förr eller senare skulle komma men jag har skjutit bort tanken. En nära vän till familjen har förlorat kampen mot cancern. Hon som funnits där sedan barnsben. Kommit på varje kalas, konfirmation och student. Hon som man trodde skulle finnas med på så många födelsedagar till, ens bröllop, tills man själv fått barn osv. Det gör extra ont att jag inte fick säga ett riktigt hejdå eftersom hon var för dålig för att komma på min hejdå-middag..

Jag lider speciellt med mamma, Elisabeth och Ingrid som förlorat en av sina bästa vänner. Jag kan ändå inte låta bli att vara arg och besviken på att det skulle ta så pass lång tid innan nyheten nådde mig. Igår satt jag och kollade på gamla bilder och när jag såg en bild på henne så tänkte jag "undrar hur hon mår, jag måste fråga mamma". Men då hade redan cancern vunnit flera dagar tidigare.


Så här sitter jag nu i ett land med över 300 miljoner invånare, i ett hus tillsammans med sex andra personer och känner mig bortglömd och ensammast världen.


Min framtida yrke



Äntligen helg! Dagen började jag med ett "Muscle max"-pass med Madde på YMCA. Det blev lite lidande men såhär efteråt så är det sjukt skönt att ha fått en genomkörare. Jag började jobba vid tre. Tog alla ungar till olika träningar i solsken för att 20 min senare flänga runt och hämta dem i hällregn och åska. Hallå vädret?

Så när vi hade en massa tid över och jag skulle göra middag så fick det bli hemmagjord pizza. Så nu mamma och pappa så vet jag vad jag ska bli när jag blir stor! Min tacopizza blev så god att jag inte kan bli annat än pizzabagare. Blir till att söka jobb på Mackmyra Pizzeria när jag kommer hem.

Tänkte också bara nämna att det kliar något så fruktansvärt i shoppingfingrarna nu. Med två lediga dagar och två oinlösta lönecheckar så blir det svårt att hålla emot men jag måste hålla i pengarna nu. Shoppingen i L.A kommer knappast göra mig besviken så det är väl bara att bita ihop antar jag.. :)

Fråga

Elisabet:

Hur
är det att ta hand om lite äldre barn? 5 år +.


Jag har en matchning just nu med två barn som är 7 och 10 år, och undrar lite hur det är? Positivt? Negativt?


Svar: Med tanke på att jag har så pass många barn så är det jätteskönt! De är väldigt självständiga och det jag gör mest är att organisera och skjutsa dem. Sen så har jag nog egentligen för lite erfarenhet av yngre barn för att kunna jämföra men jag ska sammanfatta de för- och nackdelar som jag kan komma på.

Positivt:
-Istället för att klä på dem och liknande så säger du "Klä på dig" och sparar en massa tid
-Du kan gå på toa, laga mat och tvätta utan att de ritar på väggar, klipper av sig håret eller vad nu yngre barn hittar på?
-Det går att lämna de äldre ensamma hemma och de kan hjälpa till att se efter de yngre
-De kan hjälpa till med saker man inte fattar. Som att sätta igång TV/DVD/videospel, visa vart saker finns, visa vägen till kompisar osv. Mina värdbarn är superhjälpsamma och jag har flera gånger undrat hur jag skulle betett mig om jag bara haft småbarn.
-De kommer att komma ihåg dig. En ett- eller tvååring kommer inte minnas dig när han blir äldre och det skulle jag tycka var tråkigt.  
-Att ha ett 6 timmars break på dagen när de är i skolan är verkligen guld värt!

Negativt:
-De är inte lika söta.. :)
-Ni får inte samma kontakt och de ser inte upp till dig på samma sätt som yngre barn. Hade inte jag haft tjejerna så hade jag troligen haft skittrökigt när jag jobbat då killarna inte direkt vill umgås och leka med mig.
-Dina varningar och "hot" (alltså time-out, ingen dator osv.) har inte samma effekt som på yngre barn


Det viktigaste tycker jag ändå är att man delar intressen. Sportintresserad som jag är så passar jag perfekt i min sporttokiga värdfamilj och yngsta tjejen och jag målar gärna naglarna ihop och jag gillar att baka och pojkarna att äta ;)

När nån jävlas med en



Åh, nu måste jag erkänna att jag är lite småless. Idag har det varit 30 grader och sol och samma väder förväntas imorgon. Så jag hade bokat in två pressardagar innan det ska bli åsk- och regnväder igen. Men nej, yngsta tjejen fick feber igår så 4,5 timmars jobb blev näst intill 11 istället (och jag vet, det är egentligen det jag får betalt för). Lyckligt nog så var hon helt feberfri och mådde prima idag. Yes, tänkte jag, hon kan gå till skolan imorgon och jag får pressa då i alla fall. Men nej. Klart hon får tillbaka febern lagomt till kvällen igen. Haha ååh.

Jag får väl satsa på brun-utan-sol om jag inte ska vara likblek när Niklas kommer. Hörs och godnatt.

Behöver hjälp

Nu efterlyser jag lite tips och idéer från er därhemma. Jag umgås ju med en amerikansk tjej här och jag (och Niklas) har blivit bjuden till hennes graduation party om två veckor. Jag antar att man, precis som på studenten hemma, tar med sig en present och min tanke är att eftersom Niklas kommer så lägligt att han ska få köpa något hemifrån och ta med. Jag vill att det ska vara något svenskt (kanske t.o.m från Gävle?) och något som hon kan spara som minne. Så hjälp mig nu, vad kan jag ge henne?

3 månader

Efter att ha haft sovmorgon i nio dagar och sovit tio timmar varje natt så måste jag erkänna att det tog emot att kliva upp halv sju imorse efter bara sex timmars sömn. Upp tog jag mig i alla fall för att jobba två timmar och jag har inte gått och lagt mig igen fast det skulle vara såå skönt. Istället så var min tanke att jag skulle träna men jag har ingen lust alls så jag har hittat på en massa ursäkter och gjort andra saker för att slippa, haha. Jag har i alla fall tvättat lakan och handdukar, rensat avloppet och städat garderoben. Önskar att jag tagit en förebild så ni fått sett vilken skillnad det blev men jaja. Klockan är faktiskt bara 11 här så effektiv måste jag säga att jag har varit.

Igår så var det i alla fall min tremånadersdag här i USA. Sjukt vad tiden har gått, jag kom ju nyss? Min tanke från början med inlägget var att klaga över att jag efter tre månader här fortfarande har en alldeles för tom garderob och att jag inte alls shoppat så mycket som jag trott att jag skulle ha gjort. Att jag håller tillbaka med shoppingen för att spara till resor men pengarna försvinner ändå? Efter att ha jämfört dessa bilder och hittat kvitton, påsar, lådor osv. så inser jag att det kanske inte var riiiktigt som jag trodde, hehe. Synd bara att man varje dag ändå tänker "Fan, jag har verkligen ingenting att ha på mig"...

När jag kom:


Nu:

Från kvällen






RSS 2.0